Чака се решение на съда за тяхното попечителство. Къде точно се

...
Чака се решение на съда за тяхното попечителство. Къде точно се
Коментари Харесай

Децата на Къро под охрана и с психолог

Чака се решение на съда за тяхното попечителство. Къде тъкмо се намират, се пази в загадка поради сигурността им Предаването им може да отнеме 2-4 месеца, магистратите трябва да са сигурни, че ще са на безвредно място
Трите деца на Красимир Каменов-Къро чакат способен съд да реши кой от роднините им да поеме попечителството над тях, научи “24 часа-168 истории ”. Това е единствената причина те към момента да не са при околните им, които са изявили предпочитание да ги гледат.

В момента малчуганите, които са на 8, 11 и 13 години, се намират в Република Южна Африка. Държавата няма да предприеме тяхното предаване, до момента в който магистратите не го разрешат и не са сигурни, че ще бъдат на удобно място. Пред медията ни управляващите отхвърлиха да посочат точното им местоположение от позиция на сигурността им. Убийството на татко им и майка им Гергана Кочанова е в графата “брутална екзекуция ”, което постанова децата да бъдат защитавани. Имат и защита, която е обезпечена от страната.

След нещастието с тях е работил психолог, научи още медията ни. Специалистът се назначава автоматизирано при сходни случаи. Той ще продължи да организира срещи, в случай че се постанова. Малките към този момент знаят какво се е случило с родителите им. С тях всеки ден беседва родственик, който е в течение с всекидневието им.

Дали в бъдеще ще живеят в Съединени американски щати, остава неразбираемо. Там е бащата на Гергана, който съгласно медии желае да се грижи за внуците си. Той е с американско поданство и се твърди, че към този момент е внесъл искане за американските им визи.

До какъв период могат да бъдат предадени на непосредствен?

Процедурата може да отнеме 2-3-4 месеца според от решението на съда. Забавяне има и заради обстоятелството, че Република Южна Африка (РЮА) няма подписани спогодби с огромен брой страни. Повечето пъти връщането е извънредно мудно, а през това време децата на екзекутираните се гледат в посолството на родината си.

Подобна беше ориста на дребната Йоана - щерка на убитите през февруари 2018 година в Кейптаун Незабравка Пеева и Анджело Димов. Тя бе върната у нас след 4 месеца. Желание да я гледат незабавно изявиха родственици на татко й, които поставят грижи и към днешна дата.

Телата на родителите й бяха открити, откакто никой от тях не отиде да я вземе от занималня. Във съдбовния ден 6-годишното тогава дете чака някой от двамата пред постройката дружно с връстниците си. Дълго време никой не се появява и то споделя на учителките си. Възпитателка прави опит да се свърже с Незабравка и Анджело, само че без триумф. Търси ги няколко пъти, само че никой не подвига телефона. Последвало позвъняване към локални служители на реда, които при посещаване на дома се натъкват на ужасяващата панорама. Освен убитите с по един патрон в главата мъж и жена, било убито и тяхното куче.

Новината за бруталната екзекуция се разнесе бързо в интернационалните медии. Роднините на Димов и Пеева бяха известени незабавно за гибелта им. Дъщеричката им беше прибрана в българското посолство, където се грижеха за нея значително време. Процедурата по връщането й у нас обаче се забави, макар че веднага се появиха нейни близки, които пожелаха да я приберат. 

В последна сметка детето беше върнато в България през май 2018 година - 4 месеца след гибелта на майка й и татко й. Това се случи след работна среща на тогавашния ни външен министър Екатерина Захариева с южноафриканската външна министърка Линдиве Сисулу на 29 март. По време на нея Захариева повдигна въпроса за ориста на момиченцето. Два месеца по-късно съдът дефинитивно позволи връщането му и то си пристигна дружно с българския дипломат.

След поръчковите убийства, които се правят в Южна Африка, неведнъж ориста на децата на жертвите е неразбираема. Ако никой от околните им не прояви предпочитание да ги гледа, те биват разпределяни в приемни фамилии или ги осиновяват бездетни семейства.

Какво се е случило с телата на убитите Красимир Каменов и Гергана Кочанова?

“Те са освободени от локалните управляващи, извършващи следствието, и са предадени в предписание на околните им ”, дадоха отговор от българското посолство в Претория след питане на медията ни.

От Външно настояват, че нямат сведения за последващите дейности на роднините им. Бащата на Гергана - Петър, към този момент изясни, че “погребение няма да има ”. Най-вероятно двойката е била кремирана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР